O drevesnici

Drevesnica Bilje deluje v okviru Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica. Iz skromnih začetkov pred 60 leti je zrasla v drevesnico, ki sledi spremembam v razvijajoči se sadjarski panogi, tako v smislu razvoja tehnologije, kot tudi povpraševanja na trgu. V začetku smo pridelovali klasične sadne vrste, predvsem koščičarje.

V zadnjem desetletju pa na pomenu pridobivajo tudi druge sadne vrste, predvsem jagodičevje, ki zahteva povsem drugačen način pridelave. Poleg klasične vzgoje sadik v drevesnici pridelujemo tudi sadike v loncih, ki jih vzgajamo v mrežnikih s sodobnim sistemom namakanja in fertirigacije. Povečujemo tudi pridelavo drugih zanimivih rastlin, po katerih je vedno večje povpraševanje.

Naši kupci so tako profesionalni kot tudi ljubiteljski sadjarji in trgovine. Na sedežu drevesnice imamo maloprodajo, ki je odprta od konca oktobra do aprila. Imamo bogato ponudbo sadnega drevja, od klasičnih sadnih vrst in jagodičja do sredozemskih in eksotičnih sadnih rastlin. Naši prodajalci imajo strokovno znanje in dolgoletne izkušnje v sadjarstvu in Vam bodo znali svetovati pri izbiri sadik, sajenju in vzgoji mladih rastlin.